Неврахований алкоголь та підроблені акцизні марки на підприємстві у Харківській області (відео)

Поліція вилучила майже 69 тисяч літрів не облікованої алкогольної продукції на офіційному підприємстві з виробництва спиртного у Харківській області. Для реалізації такої продукції та виведення грошей “в тінь” підприємство використовувало підроблені акцизні марки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Згідно із повідомленням, у вівторок, 25 лютого, правоохоронці з Харкова й Києва “провели ряд обшуків на території регіону”.

На території підприємства, що офіційно виробляє алкогольні напої, був виявлений підпільний цех із розливу продукції у тару типу тетрапак, звану “bag-in-box”. Також неподалік від складських приміщень підприємства поліцейські виявили вантажівки, у яких містилися 30 тисяч пляшок горілки з підробленими марками акцизного податку та близько дев’яти тонн алкоголю у “bag-in-box”.

Правоохоронці вилучили вісім ліній розливу горілки у пляшки й тару “bag-in-box”.

На думку правоохоронців, виробники використовували підроблені акцизні марки та розливали продукцію у спеціальну тару з метою ухилення від обов’язкових платежів до бюджету та виведення виручки “в тінь”.

“Щоб не сплачувати обов’язкові платежі до бюджету у вигляді акцизного податку, виробник виготовляв і відпускав продукцію, яка не відображалася у бухгалтерських і податкових звітах”, – йдеться у повідомленні.

Зберігання спиртного у вантажівках повинно було допомогти швидко приховати невраховану продукцію з території підприємства.

За словами правоохоронців, промислові потужності підприємства дозволяли щодоби виготовляти до восьми тисяч пляшок, велика частина яких не відбивалася в офіційних звітах.

Як повідомляв Харків Times, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого в місті Полтава, перевіряють причетність співробітників Головного управління ДФС у Харківській області до організації незаконного виробництва контрафактного алкоголю.