На площі Свободи три дні святкуватимуть Масляну: програма

Фото: city.kharkov.ua

29 лютого та 1 березня на площі Свободи пройде концертна програма, присвячена семи дням святкування Масляної. У п’ятницю, 28 лютого, на площі відкриється ярмарок з млинцями та іншими частуваннями.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

У суботу, 29 березня, концертна програма під назвою «Масляну сім днів гуляємо» проходитиме з 16:00 до 18:00. На основній сцені виступить театр народної музики «Обереги», а також колективи Індустріального і Київського районів. Програму присвятять масному понеділку «Зустріч», коли гостей вітають млинцями і оладками, та масному вівторку «Загравання», парубки виглядають наречених, а дівчата – суджених.

У неділю, 1 березня, святкові гуляння триватимуть з 12:00 і до самого вечора. Почнуть концертну програму колективи Шевченківського району, потім виступлять представники Слобідського, Московського, Немишлянського, Новобоварского, Холодногірського та Основ’янського районів. З піснями і танцями вони розкажуть про середу – найсмачніший день масляного тижня, «розгульний» четвер, п’ятничні вечорниці у тещі і традиційні суботні посиденьки у зовиці.

Завершать програму «Прощеною Неділею», або «Цілувальником», коли в останній день Сирного тижня, готуючись до Великого посту, потрібно було йти до родичів і сусідів і просити вибачення за всі провини і заподіяні кривди.

Також біля головної сцени буде працювати арт-зона, де пройдуть театралізовані інтерактивні перформанси «Поляна казок», «Чарівний ліс», «Крижана країна», «Частування» і «Етті в місті».

Крім того, на площі традиційно будуть представлені всі райони міста, які підготували на своїх майданчиках різні інтерактиви.

Увечері, з 17:45 до 18:00, пройде дефіле персонажів «Масляна сім днів гуляє», після якого відбудеться традиційне спалення опудала Марени й харків’яни попрощаються із зимою.

За інформацією сайта сіноптик, в суботу, 29 лютого, в Харкові очікується мінлива хмарність, вдень повітря прогріється до +5 градусів. У неділю, 1 березня, буде ще тепліше – до +8 градусів.