Кернес: “Я не міг уявити, що ці шизики будуть кидати гранати”

Фото: Харків Times

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що не очікував загострення протистояння на території Торгового центру “Барабашово”, що сталося 27 лютого.

Про це Кернес заявив на прес-конференції, повідомив кореспондент Харків Times.

“Я не міг собі уявити, що ці шизики, які собі повісили “Руки геть від дороги , кидатимуть світлошумові гранати і так далі”, – сказав він.

Кернес підкреслив, що сьогоднішня подія на Барабашова – це протистояння господарів ринку з містом.

“Ніякого особистого протистояння між мною та Фельдманом немає. Просто це ринок, який його “годує”. І в ситуації, що склалася, ми повинні дотримуватися законодавства і керуватися чинними документами”, – сказав він.

Кернес повідомив, що виконком Харківської міськради 29 січня прийняв рішення про демонтаж незаконних спеціальних конструкцій. “У ньому близько 230 адрес, в тому числі по вул. Амурській – вул. Академіка Павлова, де розташований в’їзд до ” Барабашово” і встановлена така конструкція”, – зазначив мер.

Відповідаючи на питання журналіста про те, які подальші дії зробить міська влада, Кернес відповів: “Поки ми будемо думати”. При цьому він підкреслив, що дорога буде побудована в будь-якому випадку. “Подальші наші дії будуть зваженими, і ми доведемо до кінця те, що було розпочато”, – підкреслив Кернес. Він повідомив, що будівництво дороги почнеться з боку вулиці Шевченка, а коли вона дійде до території ринку, земельну ділянку під будівництво вже буде розчищено. Кернес сказав, що якщо будівництву дороги не будуть заважати, і на її будівництво будуть кошти, то її можна збудувати приблизно за десять місяців.

“Нагадаю, що ми пропонували підприємцям нові робочі місця, і є ті, хто погодився з нашими умовами. Але керівництво ринку жорстко перешкоджає їхній роботі, залякує. Сьогодні комунальні служби зносили незаконну рекламну конструкцію, жодне торгове місце не було зрушене і не буде, поки підприємці безкоштовно не отримають заміну. Незаконне використання землі концерном “АВЕК” доводиться і вже доведено в суді. А розібратися з діями бойовиків, “фельдматушок”, які з ранку перекрили дороги, палили шашки і розпалювали конфлікт – це відповідальність правоохоронців”, – сказав Кернес.

Як повідомляв Харків Times, 27 лютого між підприємцями ринку та комунальниками, які приїхали на демонтаж конструкцій, почалися зіткнення. В зіткненнях постраждали п’ятеро людей

На ринок приїхав Геннадій Кернес. Він спілкується з підприємцями, доводячи, що будівництво цієї дороги зарезервовано в Генеральному плані Харкова ще в 1953 році. Будівництво абсолютна законне, і дорога буде побудована.

Глава Харківської обладміністрації Олексій Кучер планує завтра, 28 лютого, термінове відрядження до Києва, щоб проінформувати Президента України Володимира Зеленського про ситуацію на ринку «Барабашово», де сьогодні відбулися сутички і постраждали люди.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом подій на ринку “Барабашово”. З місця заворушень до Київського відділу поліції доставлені 53 громадянина для встановлення їхніх осіб і проведення слідчих дій.