Кернес: На “Барабашово” – паніка й тваринні інстинкти

Фото: tsn.ua

Харківський міський голова Геннадій Кернес прокоментував сьогоднішні, 27 лютого, зіткнення на ринку “Барабашово”. Мер пообіцяв не чіпати “жодне торгове місце”.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Кернеса у Telegram.

“Те, що я побачив сьогодні на “Барабашово” – це паніка й тваринні інстинкти. Агресія та хамство”, – написав Кернес.

Він також зазначив, що не звинувачує людей, яких “роками тримали на повідку”.

“Вони будувалися без документів, їх змушували платити ринку данину за роки вперед, а коли прийшов час пролити світло на цю клоаку, їм оголосили ворога – Кернес”, – вважає мер.

Він стверджує, що господарі ринку не зможуть “сховатися за спини людей”, оскільки суд вже довів “незаконне використання землі концерном АВЕК”.

“Жодне торгове місце не зачеплено й не буде, поки підприємці не отримають заміну”, – пообіцяв Кернес.

Що ж стосується сьогоднішніх зіткнень, підпалів та “дій бойовиків, “фельдматушек” – із цим, на думку мера Харкова, повинні розбиратися правоохоронні органи.

Як повідомляв Харків Times, 27 лютого між підприємцями ринку та комунальниками, які приїхали на демонтаж конструкцій, почалися зіткнення.

На територію торгового комплексу прибули наряди поліції, слідчо-оперативні групи, спецназівці, фахівці-вибухотехніки.

На ринок приїхав Геннадій Кернес. Він поспілкувався із підприємцями, доводячи, що будівництво цієї дороги зарезервовано у Генеральному плані Харкова ще в 1953 році, тому будівництво є цілком законним, і дорогу буде побудовано.

Голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер планує завтра, 28 лютого, термінове відрядження до Києва, щоб проінформувати Президента України Володимира Зеленського про ситуацію на ринку «Барабашово», де сьогодні відбулися сутички і постраждали люди.

П’ятеро людей постраждали в ході зіткнень на в’їзді на територію торгового центру “Барабашово” вдень 27 лютого. Двоє з них були госпіталізовані.