Заступник мера Водовозов розповів про новий маршрут на вулицю Дружби народів

Фото: www.city.kharkov.ua

Після того, як до Харкова надійдуть електробуси (тролейбуси з автономним ходом), їх пустять на маршрут від вул. Барабашова до вул. Дружби Народів, заявив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

“Наприклад, жителям вул. Валентинівської щоб дістатися до метро “Героїв Праці”, потрібно доїхати до вул. Барабашова, а потім йти пішки. А цей тролейбус доїде до вул. Барабашова, виїде на вул. Героїв Праці, доїде до станції метро “Героїв Праці” і далі поїде до вул. Дружби Народів. І таких нововведень у нас досить, щоб ми максимально оновили електротранспорт міста. Відгуки від жителів міста після відкриття нового тролейбусного маршруту показали, що ми рухаємося в правильному напрямку”, – зазначив Євген Водовозов.

У Департаменті інфраструктури уточнили, що, попередньо, новий маршрут на Салтівці курсуватиме так: від розворотного кола “вул. Барабашова” – вул. Героїв Праці – вул. Академіка Павлова – вул. Леся Сердюка – вул. Дружби Народів.

Водовозов зазначив, що 57 односекційних тролейбусів закупили за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, 43 з них вже отримані. Ще приблизно 48 тролейбусів, в тому числі двосекційних, придбають за рахунок кредиту Європейського інвестиційного банку. Крім того, на умовах фінансового лізингу місто придбає 50 тролейбусів з автономним ходом.

“Загалом матимемо близько 150 одиниць рухомого складу. Це заміна 75-80% тролейбусного парку”, – повідомив віце-мер.

За його словами, поставки тролейбусів очікуються в цьому і наступному роках.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада 26 лютого надала згоду комунальному підприємству “Салтівське трамвайне депо” на придбання не більше 50 тролейбусів з автономним ходом на умовах фінансового лізингу.

Мер Харкова Генадій Кернес заявив, що придбання тролейбусів із автономним ходом дозволить найближчим часом продовжити нову тролейбусну лінію №47 від розворотного кола “Північна Салтівка” до вулиці Дружби Народів, а також пустити тролейбус у мікрорайон “Горизонт”, селища Жихор та П’ятихатки.

Новий тролейбусний маршрут №47, який з’єднав станцію метро “Героїв Праці” з розворотним кругом на вулиці Наталії Ужвій, почав роботу 13 січня.

Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов заявив, що в Харкові планують оновити близько 80% тролейбусного парку.