У Харкові виділили 135 мільйонів гривень на освіту

Фото: www.city.kharkov.ua

Депутати Харківської міської ради на сесії 26 лютого підтримали зміни до бюджету міста на 2020 рік, які передбачають виділення додаткового фінансування на освіту, спорт і медицину.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Як повідомила заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, витрати на освіту будуть збільшені на 135,7 млн ​​грн, в тому числі на оплату праці педагогічним працівникам, капітальний ремонт установ освіти, придбання навчальних кабінетів для загальноосвітніх шкіл, на виплату щомісячної грошової винагороди переможцям і лауреатам професійного конкурсу «Учитель року – 2020», розмір якої збільшений вдвічі (до 10 тис. грн) і втричі (до 3 тис. грн), відповідно.

На матеріально-технічне оснащення комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я було виділено 11 млн грн.

На забезпечення пожежної безпеки у приміщеннях територіальних центрів надання соціальних послуг, а також навчальних закладах передбачено 2,2 млн грн.

На проведення заходів, спрямованих на популяризацію сімейних цінностей, виділено 1,1 млн грн, на капремонт фасаду будівлі Центру дозвілля молоді – 1,5 млн грн, на виплату стипендій спортсменам – кандидатам від міста Харкова для участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх – 0,9 млн грн.

Також рішенням сесії були передбачені кошти на реалізацію проєктів-переможців Громадського бюджету (бюджету участі) міста Харкова на 2020 рік.