Перед сесією біля міськради роздавали листівки за Петра Григоренка

Фото: Крим.Реалії

У середу, 26 лютого, перед початком сесії Харківської міської ради VII скликання перед входом в мерію чоловік роздавав листівки з біографією радянського генерала-дисидента Петра Григоренка.

Про це повідомив кореспондент Харків Times з місця події.

На листівках опублікований портрет Петра Григоренка та його біографія, в якій крім військових заслуг генерала зазначається, що він був видатним правозахисником. Григоренко захищав права депортованого кримськотатарського народу і “сприяв утворенню Української Гельсінської групи”, йдеться в листівках.

У 2016 році на честь Петра Григоренка в Харкові перейменували проспект маршала Жукова. Але три роки по тому міська влада спробувала скасувати це рішення.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міськрада на сесії 19 червня перейменувала проспект ім. Генерала Григоренка на проспект Жукова.

Однак це рішення було опротестовано в суді. Харківський окружний адміністративний суд 5 вересня визнав рішення Харківської міської ради про повернення проспекту імені генерала Григоренка імені радянського маршала Жукова протиправним й постановив скасувати це рішення.

Міськрада подала апеляцію  на це рішення і програла її.

На сьогоднішній сесії, 26 лютого, після всіх програних судів знову буде розглянуто питання про повернення проспекту імені маршала Жукова.

Фото: Харків Times