Харківських податківців підозрюють у нанесенні збитків державі на 2,7 млн гривень

Харківських податківців підозрюють у нанесенні збитків державі у розмірі 2,7 мільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДБР.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру харківським податківцям.

«Слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру одному із заступників начальника ГУ ДПС у Харківській області у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Його підлеглому повідомлено про підозру у невиконанні судового рішення», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що службові особи – співробітники Головного управління ДФС у Харківській області у 2015-2017 роках перешкоджали виконанню рішень адміністративного суду щодо відшкодування податку на додану вартість товариству, яке продавало автомобілі.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.

За даними прокуратури, «начальник одного з відділів ГУ ДПС у Харківській області умисно не вносив у податкову базу даних відомості щодо прийнятих судом рішень. Відповідно не виконував судові рішення про стягнення з державного бюджету України на користь зазначеного ТОВ суми бюджетного відшкодування з податку на додану вартість в розмірі понад 4 млн грн. Це призвело до нарахування та стягнення з державного бюджету України на користь вказаного підприємства майже 2,8 млн грн пені».

При цьому його керівник в свою чергу не проконтролював виконання судових рішень своїм підлеглим, що також призвело до вказаних наслідків.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення підозрюваних від займаних посад та обрання відносно них запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває.

Довідка: Згідно ч. 2 ст. 367 ККУ, підозрюваному керівнику ГУ ДПС у Харківській області загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Згідно ч. 3 ст. 382 ККУ підозрюваному начальнику відділу загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.