Харківська міськрада вирішила запозичити 1 млрд гривень

Фото: УНИАН

Харківська міська рада вирішила випустити облігації внутрішньої місцевої позики на 1 млрд гривень.

Про це Харків Times дізнався з тексту рішення, за прийняття якого 26 лютого проголосували 53 депутата, утрималися – 8.

Згідно з рішенням міськради, внутрішнє запозичення здійснюється для фінансування дефіциту бюджету розвитку бюджету Харкова. Залучені кошти передбачається направити для будівництва та реконструкції об’єктів соціально-культурного призначення, транспортної інфраструктури, доріг та інженерних об’єктів на них, виготовлення проектно-кошторисної документації, закупівлі техніки та обладнання тощо.

Запозичення здійснюється строком до трьох років двома серіями (серія І – 600 млн грн., строк погашення основної суми – не пізніше 30 серпня 2023 року; серія J – 400 млн грн, строк погашення основної суми – не пізніше 30 жовтня 2023 року).

Відсоткова ставка за користування залученими коштами визначається на рівні облікової ставки Національного банку, яка діятиме на дату початку відповідного відсоткового періоду, плюс 5% річних, але не менше 12% річних. Сплата відсотків за користування залученими коштами здійснюється щоквартальними платежами. Граничні витрати, пов’язані зі здійсненням запозичення, у тому числі комісія та накладні витрати за запозиченням, мають становити не більше ніж 1% від загальної суми запозичення.