Кучер пообіцяв допомогти ХФТІ

Фото: kharkivoda.gov.ua

В облдержадміністрації пообіцяли створити робочу групу для вирішення проблемних питань Національного наукового центру «ХФТІ».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Сьогодні, 25 лютого, керівник області Олексій Кучер відвідав ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут», де ознайомився з установкою «Джерело нейтронів» та поспілкувався з колективом наукового закладу.

Серед проблемних питань, які озвучили губернатору в ННЦ «ХФТІ», – складнощі, що виникають в установи з отриманням дозвільної документації, необхідність підтримки в процесі ліцензування медичних радіоізотопів, питання рівня зарплат та відтоку кадрів, тощо.

«У мене є пропозиція створити робочу групу. З нашої сторони до цієї групи, щоб оперативно вирішувати питання, входитиме мій заступник Євгеній Грицьков. З вашої сторони – визначите представника. Давайте глибоко пропрацюємо всі ці питання, – запропонував Олексій Кучер. – Я зацікавлений у тому, щоб сприяти розвитку наукового центру та унікальної для світу установки «Джерело нейтронів».

Під час спілкування з головою обладміністрації генеральний директор ННЦ «ХФТІ» Микола Шульга повідомив, що цього року в жовтні на базі ННЦ «ХФТІ» планує провести щорічне зібрання Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ). Керівник наукової установи попросив підтримки для проведення зібрання міжнародних експертів у Харкові. губернатор запевнив, що така підтримка буде надана.

Як повідомляв Харків Times, ННЦ “Харківський фізико-технічний інститут” у 2019 році отримав окремий дозвіл у рамках законодавства на ввезення ядерного палива для дослідницької ядерної установки “Джерело нейтронів”.