В січні кількість пасажирів в харківському метро зменшилася майже на 10%

Фото: MyKharkov.info

У січні 2020 року у Харківській області послугами пасажирського транспорту скористалися 41,5 млн. пасажирів, що на 7% менше ніж у січні минулого року. Найсуттєвіше зниження відбулося у харківському метрополітені та міських тролейбусах.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення з повідомлення Головного управління статистики в Харківській області.

Згідно з повідомлення, у січні цього року харківським метрополітеном перевезено 16,3 млн. пасажирів, що на 9,5% менше від обсягу січня 2019 р У міських тролейбусах в січні 2020 року проїхало 8,2 млн. пасажирів, що на менше на 5,6% менше, ніж у січні минулого року.

За данними статистиків, єдиний вид міського електротранспорту, де відбулося збільшення пасажиропотоку, – це трамваї. В них протягом січня 2020 року проїхало 7,7 млн. пасажирів, що на 0,3% більше, ніж роком раніше.

На залізничному та автотранспорті також відбулося скорочення кількості пасажирів. Послугами залізничного транспорту у січні цього року скористалися 2,3 млн. пасажирів, що на 5,5% менше від обсягу січня 2019 р.

Послугами автомобільного транспорту (з урахуванням перевезень фізичними особами-підприємцями) скористалися 6,9 млн. пасажирів, виконано 97,5 млн.пас.км пасажирообігу, що становило 89,7% та 99,4% від рівня січня 2019 р. відповідно.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові смертність вдвічі більше народжуваності.