Харківщина отримала близько 200 тестсистем для діагностики коронавирусу

Фото: ХарківTimes

Харківська область отримала близько 200 тестсистем, які дозволяють діагностувати захворілих на коронавірус.

Про це Харків Times дізнався з програми «Тема дня» на телеканалі UA: Харків.

Гостем програми був заступник голови Харківської облдержадміністрації Михаил Черняк. Йшлося про те, як на Харківщині посилюють інфекційну безпеку у зв’язку з короновірусом.

«На сьогоднішній день ми доотримали нові тестсистеми, котрі допомагають визначити коронавірус. Тестсистема діагностує, чи є тип захворювання коронавірусом. Сьогодні їх достатньо. Є термін їх зберігання. При потребі ми будемо мати протягом 12 годин ту кількість, яка нам потрібна. Сьогодні є близько 200 тестсистем, що дозволяє діагностувати 200 осіб, якщо говорити саме про коронавірус», – сказав Михайло Черняк.

За його словами, на придбання тестсистем, медпрепаратів, засобів захисту – масок різного типу, рукавичок витрачено 600 тисяч гривень.

«Також придбали для нашого державного лабораторного центру тестсистеми на випадок звернення  громадян, щоб можна було провести їх діагностування», – розповів заступник губернатора.

Щодо людей, які були евакуйовані із Китаю, Михайло Черняк повідомив, що серед них є дівчина з Харкова. Стан цих людей під постійним контролем. Спостереження за ними продовжиться до 5 березня – 14 днів із дня їх прибуття. Бо саме таким офіційно вважається інкубаційний період даного захворювання, протягом якого можуть проявитися симптоми.

Як повідомляв Харків Times, літак Boeing 737-700 NG авіакомпанії SkyUp із евакуйованими з китайської провінції Ухань українцями приземлився в Міжнародному аеропорту “Харків”.

Фоторепортаж: Евакуйовані з Уханю покинули аеропорт “Харків”

На борту літака знаходилися 72 евакуйованих і 22 члена екіпажу й медичного персоналу. Серед евакуйованих – 45 громадян України та 27 іноземців. Їх відвезли автобусами на обсервацію в санаторій Нацгвардії, що розташований в смт Нові Санжари в Полтавській області.