Реперка Alyona Alyona присвятила пісню юному харківському герою (відео)

Фото: alyona alyona/Facebook

Реперка Alyona Alyona презентувала пісню у пам’ять загиблого 15-річного героя із Харкова – Данили Дідіка.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення співачки на її Youtube-каналі.

Пісню під назвою «Коли ховають молодих» реперка презентувала 22 лютого, у п’яту річницю загибелі харківського підлітка Дані Дідіка. Композиція поповнила музичну збірку «Так працює пам’ять», присвячену юному харківському патріоту.

«Якось до мене звернувся режисер Руслан Горовий, який запропонував мені написати трек, присвячений пам’яті юного 15 річного хлопця, Дані Дідика, який став жертвою теракту під час Маршу єдності у Харкові, в лютому 2015 року. Дізнавшись більше про його історію, я пригадала, як багато в своєму житті бачила утрат та поховань. І найболючіші серед них — похорони молоді», – прокоментувала реперка прем’єру своєї пісні.

За її словами, трек «Коли ховають молодих» — це «ода пам’яті» всім юнакам та юначкам, чиї смерті їй довелося пережити і дізнатися.

«Це найстрашніше та найтяжче, що може бачити світ. Ця пісня — згадка про всіх, чиє життя обірвалося надто рано», – пише Альона.

Композиція Альони розчулила читачів у соцмережі, за добу її переглянули більше 87 тисяч людей, 10 тисяч уподобало.

Довідка: музичний проєкт “Так працює пам’ять” започаткували на честь загиблого 15-річного Данила Дідіка. Підліток загинув у результаті теракту у Харкові, який відбувся 22 лютого 2015 року під час мирної ходи до річниці Революції Гідності.

Взяти участь у проєкті зголосилися багато українських музикантів.

Роботи для збірки вже записали групи «Kozak System», «Брати Станіслава», «Папа Карло» та друзі, «Без Обмежень», «Широкий лан», «Сонячна машина», «TaRuta», «МЕРІ», «Пенсія», «Транс-Формер», «Фіолет», «КораЛЛі», «ТНМК», «Goncharova project», «MOTANKA», «Друже Музико», «Орбахоса», «Брати Гадюкіни», «KYIVMISTAh», «Перкалаба», «Антитіла», а також Нікіта Мігур, Марина Одольська, Марія Бурмака і Сергій Підкаура та ін.

Пісні для нього презентують поступово, щоб ім’я юного патріота не забувалося.

Як повідомляв Харків Times, 10 лютого відбулася прем’єра пісні Кузьми Скрябіна, яку він присвятив загиблому герою із Харкова Дані Дідіку. Співак написав її незадовго до своєї загибелі і навіть встиг зробити демо-версію.