У Харкові вшанували пам’ять загиблих героїв Небесної Сотні

Знімок екрану/ Інфоцентр Євро Харків/Facebook

Сьогодні, 20 лютого, у Харкові відбулася акція пам’яті загиблих на Майдані.

Про це Харків Times дізнався з онлайн-трансляції Інфоцентру Євро Харків у Facebook.

У Харкові на майдані Героїв Небесної Сотні вшанували загиблих під час розстрілів на Майдані Незалежності у лютому 2014 року. 20 лютого – шоста річниця, коли полягло найбільше героїв.

На акцію зібралися активісти харківського Євромайдану та небайдужі харків’яни. 107 курсантів Харківського університету повітряних сил тримали портрети 107 полеглих. Саме стільки людей було розстріляно шість років тому на Майдані. Серед них є і харків’яни –  Юрій Паращук, Владислав Зубенко, Євген Котляр. Імена усіх героїв Небесної Сотні зачитали вголос. Полеглим героям скандували «Слава».

Священники ПЦУ відслужили панахиду за загиблими героями. Присутні запалили свічки.

Акція пам’яті відбулася на колишній площі Руднева, яку перейменували на майдан Героїв Небесної сотні. На постаменті з-під пам’ятника активісти установили табличку з написом, що на цьому місці має бути встановлено меморіал Героїв Небесної Сотні.

«Настав час нарешті встановити у Харкові пам`ятник Героям Небесної Сотні. Проект вже готовий і пройшов майже всі необхідні бюрократичні процедури. Лишилось тільки владі проявити відповідну волю та побудувати на майдані Героїв Небесної Сотні меморіальний комплекс», – написав у соцмережі євромайданівець Борис Редін.

На завершення акції пам’яті присутні виконали державний гімн України.