Поліція вилучила вісім тисяч пляшок «брендового» алкоголю

Поліцейські Харківщини припинили діяльність мережі з реалізації безакцизного та фальсифікованого алкоголю.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

На теперішній час встановлені три учасники групи, які організували незаконне виготовлення підроблених горілчаних виробів у великих обсягах під брендами відомих марок з метою його подальшого збуту населенню. Під час обшуків у фігурантів вилучено понад 8 тисяч пляшок спиртного та грошові кошти у сумі майже 300 тисяч гривень.

Викрили протиправну діяльність ділків слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Харківській області спільно із оперативними працівниками Управління стратегічних розслідувань в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Слідчі оперативні дії проводилися в рамках досудового розслідування, відкритого за ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

В даній мережі проводилося незаконне виготовлення, зберігання та транспортування у великих обсягах алкогольної продукції з підробленими марками акцизного податку на території  Харкова та Харківської області.

14 лютого детективи слідчого управління та працівники Управління стратегічних розслідувань провели 6 одночасних обшуків у фігурантів. Поліцейські вилучили понад 8 тисяч пляшок алкогольних напоїв та спиртного, що реалізовувалося без марок акцизного збору, записи «чорної» бухгалтерії, комп’ютерна техніка та виручені від незаконного бізнесу грошові кошти у сумі 275 852 гривень.

Після проведення комплексу необхідних судових експертиз буде вирішено питання про притягнення вказаних осіб до кримінальної відповідальності. Досудове розслідування триває.