Харків готовий прийняти пасажирів рейсу з Уханя – Кучер

Фото: Харків Times

Харків готовий прийняти літак Boeing 737-700 NG авіакомпанії SkyUp, що вилетів з Китаю із евакуйованими з китайської провінції Ухань українцями. Про це заявив журналістам в аеропорту “Харків” голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

Про це повідомив кореспондент Харків Times, який знаходиться в аеропорту.

За словами Кучера, літак не може сісти через туман. За наявними на даний момент даними, борт може піти на Бориспіль, після чого, можливо, повернеться до Харкова.

Губернатор також повідомив, що у цьому випадку пасажирів літака прямо з льотного поля вивезуть п’ятьма автобусами “до місця обсервації”.

Відповідаючи на питання Харків Times, Кучер заявив, що це місце знаходиться не в Харкові й не у Старому Салтові, як повідомлялося раніше, однак не уточнив, де саме розмістять евакуйованих.

На даний час в аеропорту продовжує триматися туман, видимість становить близько ста метрів. Аеропорт “Харків” скасував прильоти й відліт кількох літаків.

Між ВІП-корпусом аеропорту й основним терміналом стоять три карети швидкої допомоги, медики мають маски та захисні пластикові накидки, вони знаходяться у приміщенні медпункту.

Згідно із даними системи Flightradar, літак з евакуйованими, зробивши кілька кіл у небі над Харковом, взяв курс на київський аеропорт Бориспіль.

Фото: Харків Times

Як повідомляв Харків Times, ввечері вчора, 19 лютого, ЗМІ повідомляли, що літак Boeing 737-700 NG авіакомпанії SkyUp, який вилетів з Китаю із евакуйованими з провінції Ухань українцями летить до Харкова.