Бюлетень у 179-му окрузі буде завдовжки 80 сантиметрів

Фото: УНН

Центральна виборча комісія затвердила форму, колір і текст виборчого бюлетеня на проміжних виборах народного депутата в одномандатному виборчому окрузі № 179 (Харківська область) розміром 20х80 см пісочного кольору.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сторінці ЦВК у Facebook.

“Комісія затвердила форму і текст виборчого бюлетеня з проміжних виборів народного депутата України 15 березня 2020 року для голосування в ОВО № 179. Встановлено, що текст виборчого бюлетеня друкується лише з одного боку державною мовою на одному аркуші розміром 200х800 мм пісочного кольору з двотоновим водяним знаком та захисними волокнами з використанням захисних графічних антисканерних елементів, виконаних із застосуванням захисних фарб, що мають флуоресценцію під дією ультрафіолетового опромінювання, та елемента, який втрачає забарвлення внаслідок термовпливу”, – йдеться у повідомленні.

Також на звороті бюлетеня буде проявлятися номер виборчої дільниці, надрукований високим друком із застосуванням захисної фарби.

Виборчі бюлетені виготовлятимуться для кожної звичайної виборчої дільниці у кількості, що на 0,5% перевищує а 0,5% перевищує орієнтовну кількість виборців, які будуть включені до списку виборців

Також ЦВК утворила контрольну комісію за виготовленням виборчих бюлетенів на підприємстві-виготовлювачі. До її складу увійшли представники партій, які представлені фракціями у ВР, а саме “Слуга народу”, “Європейської солідарності” та “Голосу”.

Довідка: 

На Харківщині в ОВО №179 відбудуться проміжні вибори народного депутата. Голосування пройде 15 березня 2020 року. Олексій Кучер, який був обраний від цього округу, перейшов на посаду голови Харківської ОДА.

ЦВК зареєструвала 40 кандидатів на проміжні вибори в окрузі № 179 в Харківській області. Серед претендентів на крісло нардепа: 29 – представники політичних партій, а решта 11 – самовисуванці.

Як повідомляв Харків Times, першим кандидатом по округу №179 на Харківщині зареєструвався ексміністр від партії «Свобода» Ігор Швайка.

6 лютого зареєстровано трьох: від політичної партії “Народна програма Вадима Чорного” – Кошулько Сергія, від Всеукраїнської козацької партії – Хархаліс Галину, “Народної Сили” – Шейбута Дениса.

10 лютого зареєстровано шестеро: від партії “Слуга народу” – Вікторію Алєксєйчук, від “Опозиційної платформи — За життя” – Олександра Діденко, від “Власної сили” – Каміля Кирпичева, “Нового життя” – Ігоря Федоренко. Також було зареєстровано двох самовисуванців – Тетяну Єгорову-Луценко, Кирила Оксеня.

12 лютого ЦВК зареєструвала четверо кандидатів: від партії «Нові рубежі» – Ірина Бондар, «Блок опозиційних сил» – Валентин Захаров, «Жінки за майбутнє» – Ольга Коваленко, «Українці разом» – Ігор Найда.

14 лютого зареєстровано п’ятеро кандидатів: троє самовисуванців – Агєєва Євгенія, Музиченко Микола, Світлична Яна. Від політичної партії «Україна понад усе» – Ільєнко Віктор, партії «Життя» – Огурцов Дмитро.

17 лютого ЦВК зареєструвала ще 21 кандидата. Серед них шестеро самовисуванці (Дмитро Абакін, Вячеслав Гурець, Тетяна Лазуренко, Олексій Пристай, Юлія Світлична, Михайло Соколов). Ще 15 кандидатів висунули політичні партії: