Близько сотні людей стали жертвами «чорних ріелторок» – поліція

Фото: khar.gp.gov.ua

Поліцейські Харкова припинили діяльність злочинної групи з числа жінок, які через інтернет пропонували оренду віртуального житла.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Зловмисниці під приводом надання послуг зі здачі квартир заволодівали коштами громадян. Наразі задокументовано 10 фактів їх злочинної діяльності.

Викрили та припинили протиправні дії  групи осіб працівники Київського відділу поліції під процесуальним керівництвом Харківської міської прокуратури № 2. Зловмисницями виявились 29, 23 та 28-річні жінки – мешканки Харкова та області.

Правоохоронці встановили, що жінки на інтернет-ресурсах розміщували оголошення про надання послуг зі здачі квартир в оренду на території міста Харкова. Після того, як громадяни звертались до агенції, їм пропонували сплатити повну суму коштів за оренду житла за перший та останній місяці. Сума сплачуваних коштів складала від 4 до 10 тисяч гривень. Надалі громадянам пропонувалось підписати договір щодо надання інформаційних послуг. У разі їх незгоди з умовами договору, людей просто виштовхували з агенції. Гроші, звичайно, їм ніхто не повертав. На сьогоднішній день встановлено близько 100 осіб, які постраждали від злочинної діяльності жінок.

Наразі зловмисницям повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 6 років ув’язнення.

Підозрюваним жінкам обрано запобіжні заходи: двом із них — тримання під вартою з правом внесення застави, а іншій — цілодобовий домашній арешт.

Керівництво Київського відділу поліції закликає громадян, які стали жертвами даного злочину, звертатись за адресою: м. Харків, вул. Алчевських, 49. Контактні телефони: 700-43-04 або 102.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові викрили групу «чорних ріелторок», які, прикриваючись  агентством нерухомості, насправді грабували клієнтів.