Театри Харкова вимагають у губернатора та облради свою зарплату

Вчора, 18 лютого, до голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера, депутатів Харківської обласної ради та її голови Сергія Чернова звернувся директор Харківського академічного російського драматичного театру ім. А.С. Пушкіна Сергій Бичко. Від імені всіх театрів області він вимагав від керівництва регіону вирішити питання з невиплатою заробітної плати працівникам театрів.

Про це Харків Times стало відомо з відеозвернення Бичко, оприлюдненого у Facebook.

За його словами, на сьогоднішній день працівники харківських театрів отримали заробітну плату за січень поточного року в розмірі 75%. Авансу за лютий вони не отримали. У театральних колективах “постійно ходять чутки”, що будуть скасовані 30% надбавки за академічний статус театрів.

“Нас ця невиплата повергає у великий смуток, бо доїхати на роботу людям уже нема за що”, – підкреслив Бичко.

Порівнюючи становище працівників театрів у Харківській області з іншими областями України, директор театру ім. Пушкіна стверджує, що в інших регіонах ці питання або не виникають, або оперативно вирішуються владою.

“Я б хотів звернутися до сесії Харківської обласної ради, яка відбудеться 27 лютого, з проханням від всіх нас, від усіх працівників театрів Харкова вирішити це питання … Можна навіть сказати, що це – наша вимога: вирішити ці питання найближчим часом” , – заявив Бичко.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 19 лютого, Кабінет Міністрів розгляне питання про переведення Харківської державної академії дизайну та мистецтв у підпорядкування Міністерства культури й відновлення виплат стипендій студентам і зарплат викладачам академії