Працівникам харківських театрів виплатять всю заборгованість – ОДА

Фото: varta.kharkov.ua

У Харківській обладміністрації пообіцяли найближчими днями виплатити всю заборгованість за січень і лютий співробітникам обласних театрів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

20 лютого працівники установ отримають залишок платежів за січень і лютневий аванс, на наступному тижні – решту лютневих виплат.

Також проєктом змін до обласного бюджету на 2020 рік, який виносять на розгляд сесії облради 27 лютого, передбачено фінансування на виплату 30-відсоткової академічної надбавки. Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков під час зустрічі з керівництвом обласних театрів і концертних установ.

«Ми провели перекидання грошей – для того, щоб закрити січень і лютий. Прийнято рішення винести на сесію обласної ради фінансування в необхідному обсязі – з урахуванням академічної надбавки 30%. Питання вирішено. Ми поспішали його закрити до 20 лютого. З казначейством переговорили, щоб перерахування пройшли максимально швидко. Сьогодні – максимум завтра у вас вже всі гроші будуть на рахунках», – повідомив Євгеній Грицьков.

Як повідомляв Харків Times, театри Харкова вимагають у губернатора та облради свою зарплату. Працівники харківських театрів отримали заробітну плату за січень поточного року в розмірі 75%. Авансу за лютий не отримали, у театральних колективах “ ходять чутки” про скасування 30% надбавки за академічний статус театрів.