Підозрюваний в підпалі дверей Харківської обладміністрації вийшов з СІЗО

Фото: скриншот UA Харків

За 47-річного жителя Чугуївського району, Ерванда Алексаняна, підозрюваного в підпалі вхідних дверей Харківської обладміністрації, внесли заставу у розмірі 52,5 тисячі гривень.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення юриста ГО “Чугуївська правозахисна група” Романа Лихачова у Facebook.

Як повідомляється, зібрані на пожертвування гроші, внесли в якості застави в понеділок, 17 лютого.

Дружина підозрюваного дружина Ольга Солонецька увесь цей день чекала, коли Алексаняна відпустять. Він вийшов з СІЗО о пів на першу ночі 18 лютого, повідомляє Суспільне.

Довідка:

Алексанян вимагає відновити дорогу в село Заудье, де проживає разом з сім’єю. За його словами, важка техніка газодобувної компанії знищила асфальтове покриття дороги, і тепер ні легкові машини, ні автомобілі швидкої не можуть доїхати до села. У Ерванда п’ятирічний син хворий на бронхіальну астму, і для чоловіка вкрай важливо, щоб його дитина могла завжди і своєчасно отримати медичну допомогу.

Як повідомляв Харків Times, вночі 27 грудня невідомий облив горючою речовиною двері Харківської держадміністрації і підпалив. Правоохоронці оперативно затримали палія, але про мотиви його вчинку не повідомили.  Стосовно затриманого порушили кримінальну справу за двома статтями КК: ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Вранці 15 січня в соцмережах було опубліковано відеозвернення Алексаняна, в якому він розповів, що ситуація не змінилася, КрАЗи та КАМАЗи, як їздили, так і їздять. Також чоловік загрожує спалити техніку газодобувної компанії.

Поліцейські повторно затримали чоловіка, що перебуває під слідством. Відносно нього відкрили ще одне кримінальне провадження за ч.1 ст. 14 ч. 2 ст. 194 (готування до умисного знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за трьома статтями, інкримінованих Алексаняну, передбачає до 10 років тюремного ув’язнення.

17 січня Київський районний суд Харкова відправив Алексаняна в СІЗО строком на 60 днів з правом внесення застави в розмірі 168 тисяч гривень. Тим самим суд задовольнив клопотання прокуратури про взяття Алексаняна під варту. 13 лютого Харківський апеляційний суд зменшив Алексаняну розмір застави — з 168 тисяч гривень до 52 тисяч гривень.