Піде під суд харків’янин, який великими партіями збував поштою небезпечний наркотик

Фото: antikor.com.ua

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 27-річного харків’янина, який збував особливо небезпечні психотропні речовини.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Харківська місцева прокуратура №5 направила до суду обвинувальний акт стосовно особи, яка займалась незаконним збутом особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах шляхом поштових відправлень по всій території України (ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Олександра Ільєнкова, під час досудового розслідування встановлено п’ять фактів збуту небезпечних психотропних речовин 27-річним харків’янином.

Чоловік, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), продовжив свою злочинну діяльність. Він приймав замовлення на психотропні речовини онлайн, а потім розсилав амфетамін та PVP у поштових відправленнях.

Під час обшуку за місцем мешкання обвинуваченого виявлено та в подальшому вилучено майже один кілограм особливо небезпечної психотропної речовини.

Місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за ч. 2, 3 ст. 307 КК України (незаконне зберігання, пересилання з метою збуту, а також збут психотропної речовини в особливо великих розмірах, вчинене повторно).

Стосовно вказаної особи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, заставу визначено у розмірі більш, ніж пів мільйона гривень.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові затримали дівчину зі 193 згортками наркотиків у рюкзаку.