“Чорний ріелтор” чекатиме суду за грабіж за ґратами

Фото: exzk.ru

Суд обрав для 28-річної харків’янки, яку підозрюють у тому що вона під виглядом ріелтора грабувала клієнтів, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у 630 тис. гривень. Долю ще двох жінок, затриманих за підозрою в цьому злочині, суду ще належить вирішити.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Всі три жінки попереджені про підозру за ч. 2 ст. 186 КК (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене за попередньою змовою групою осіб). При цьому в повідомленні зазначено, що даний злочин скоєний повторно.

Згідно із повідомленням прес-служби, встановлено, що арештована судом жінка разом із двома своїми знайомими та “іншими невстановленими особами” під виглядом надання послуг агентства нерухомості винайняли два офісних приміщення у Харкові та розмістили “завідомо неправдиві повідомлення” на сайті оголошень про здачу в оренду квартир, розташованих біля метро, у різних районах міста.

Три нині затримані жінки та “інші, на даний час невстановлені особи” відповідали на дзвінки потенційних орендарів від імені власників житла й менеджерів агентства нерухомості. Вони повідомляли клієнтам про необхідність сплатити за перший та останній місяці орендного періоду й запрошували прийти для цього в офіс.

“Коли клієнт приходив в “агентство нерухомості” та діставав гроші, щоб внести оплату, зловмисниці виривали їх з рук жертви та покидали приміщення офісу, після чого особисто та за участі невстановлених осіб, які виступали в якості охоронців, подавлювали опір потерпілих насильством та погрозами”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

На даний час одна з жінок арештована судом, ще дві чекають вирішення своєї долі. Їм повідомили про підозру по десяти фактах пограбування.

Органи досудового розслідування вживають заходів, спрямованих на встановлення причетності фігурантів до аналогічних злочинів на території Харкова, а також розшукують інших потерпілих від їх злочинної діяльності.

Як повідомляв Харків Times, рік тому, 21 лютого 2019 року, представники “Національного корпусу” та “Національних дружин” заблокували роботу офісу агентства нерухомості за адресою: провулок Короленка, 19. За інформацією активістів, в агентстві замість договору оренди житла надавали фейковий договір, по якому клієнти платили гроші за надання інформаційних послуг у розмірі 7-8 тис. гривень.