Апеляційний суд повернув шахрайку до в’язниці

Фото: ХарківTimes

Прокуратура через апеляцію домоглася реального покарання за шахрайство.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Харківський апеляційний суд погодився з доводами прокуратури області і скасував вирок Ленінського районного суду міста Харкова в частині призначення покарання з випробувальним терміном жінці, яка шляхом обману заволоділа чужим майном (ч.2 ст. 190 КК України).

За інформацією начальника управління прокуратури Тетяни Сотнікової, на підставі ст. ст. 75, 76 КК України її було звільнено від призначеного покарання з випробувальним терміном на 3 роки.

Заступник прокурора області в апеляційній скарзі наполягав на призначенні покарання у виді позбавлення волі, яке необхідно відбувати реально в умовах ізоляції від суспільства.

Колегія суддів судової палати з кримінальних справ Харківського апеляційного суду погодилася з доводами апеляційної скарги та визнала їх слушними.

Судом апеляційної інстанції визнано незаконним звільнення від покарання з випробувальним терміном жінки, яка визнала вину частково, вчинила 11 епізодів злочинів та не відшкодувала потерпілим матеріальну шкоду, та призначено покарання обвинуваченій у вигляді 2 років позбавлення волі за злочини, передбачені ч.2 ст. 190 КК України.

Довідка: Зловмисниця, діючи за попередньою змовою у групі осіб, розповсюдила у ЗМІ оголошення про те, що організація на вигідних умовах здійснює продаж автомобілів різних торгових марок у безвідсоткову розстрочку фізичним особам. Люди зверталися за такими послугами, надавали передплату за придбання автомобілю і транспортування, але так і не отримували товар.

Таким чином злочинці ошукали 11 людей на загальну суму 521 550 грн. Відповідна матеріальна шкода добровільно не була відшкодована.

Жінка визнана винною у тому, що, діючи за попередньою змовою в групі з іншими особами, шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами громадян.

Вказаний вирок апеляційного суду набув чинності.