На водоймах Харківщини під кригу провалился п’ятеро рибалок – є загиблий

Фото: Укринформ

Сьогодні, 18 лютого, близько 12-ої години дня до рятувальників двічі зверталися з проханням допомогти рибалкам, що провалилися під кригу. Необережних рибалок рятували у селі Вільхівка та в Богодухові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ДСНС у Харківській області.

Перше повідомлення на номер Служби порятунку “101” надійшло о 12:12. Рятувальникам розповіли, що на місцевому ставку в с. Вільхівка Харківського району під кригу провалились троє рибалок.

Рятувати їх вирушило відділення пожежно-рятувальної частини №8 Індустріального району міста Харкова. На момент їх прибуття стало відомо, що на відстані біля 30 метрів від берега на кризі перерубував чоловік, який провалився та по груди був у воді. Двох інших рибалок вдалось врятувати іншими рибалками.

Щоб врятувати рибалку, котрий вже сильно замерз, рятувальники задіяли пожежні драбини та рятівні мотузки. Діставшись до потерпілого, ДСНСники витягли його з крижаної води та доправили до берега. Усіх трьох чоловіків (один місцевий мешканець та два мешканці міста Харкова) бригадою медиків було госпіталізовано до лікарні міста Харкова.

За три хвилини після повідомлення з Вільхівки аналогічна інформація надійшла з міста Богодухів. На місцевому ставку “Перемога” під кригу провалились двоє чоловік.

На місці рятувальники встановили, що на відстані близько 300 метрів від берега під кригу провалились двоє рибалок, один з яких відразу потонув. Загиблим виявився чоловік 1967 р.н. мешканець с. Шейчино Богодухівського району.

Іншого чоловіка 1963 р.н. мешканця міста Харкова, врятували місцеві мешканці спільно з працівниками ДСНС.

Для порятунку рибалки було застосовано гумовий човен та рятівні мотузки. Також рятувальники дістали з ополонки тіло загиблого чоловіка.

Як повідомляв ХарківTimes, 17 лютого близько 15:00 в місті Лозова троє школярів вийшли на кригу та раптово провалилися в водоймище. 12-річного хлопця врятували випадкові свідки події. Його товариші 12 та 13 років загинули.