Голови ОСББ поскаржилися на КП «Жилкомсервіс» представнику Уповноваженого ВР з прав людини

Фото: ombudsman.gov.ua

Голови трьох харківських ОСББ поскаржилися представнику Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в східних областях на комунальне підприємство – колишнього балансоутримувача їх будинків.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

До представника Уповноваженого у східних областях звернулися голови правлінь трьох харківських ОСББ через неотримання ними технічної документації на будинки від колишнього балансоутримувача.

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в східних областях Сергій Красноперов провів особистий прийом громадян у приміщенні Громадської приймальні Уповноваженого ВР України з прав людини в Харківській області.

Під час прийому до представника Уповноваженого звернулися голови правлінь ОСББ: «Зелене містечко», «Шатилівський», «Гарібальді 6-В». У своїх зверненнях вони скаржаться на неотримання технічної документації на будинки від КП «Жилкомсервіс», як колишнього балансоутримувача, теперішніми співвласникам ОСББ.

Минуло понад три роки після реєстрації вищезазначених ОСББ, але через відсутність технічної документації, співвласники не мають можливості вести господарську діяльність, утримувати майно та управляти ним.

Голови ОСББ наполягають, що Харківська міська влада ігнорує право громадян на самоуправління своїм майном та створює штучні перешкоди у веденні господарської діяльності.

Отримані звернення будуть розглянуті працівниками регіонального представництва Уповноваженого у Харківській області.