В урні біля торгового центру знайшли вибуховий пристрій (оновлено)

Фото: ХарківTimes

Близько третьої години ночі 17 лютого в Харкові по вулиці Академіка Павлова, 44-Б, на території, прилеглій до торгово-розважального центру “Французький бульвар”, знайшли вибуховий пристрій.

Про це Харків Times дізнався з щодобового звіту про оперативну обстановку в Харківській області.

Як повідомляється, вибуховий пристрій знаходився в урні біля входу до торговельного центру. Його виявили охоронці ТРЦ під час перевірки прилеглої території.

“На місці події працювали вибухо-технічна та оперативно-слідча групи. Вибухонебезпечний предмет вилучено та знищено. Евакуація не проводилася”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі Нацполіції області додали, що це був саморобний вибуховий пристрій.

Інформацію про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Поліцією вживаються заходи для встановлення та затримання особи, причетної до злочину.

Як повідомляв Харків Times, 12 лютого, о 16:16 на електронну пошту поліції надійшло повідомлення про закладення вибухівки в житлових будинках, медичних установах, торгових центрах, залізничному та автовокзалах міста Харкова.