Інженеру тепломереж, який попався на хабарі, оголосили про підозру

Прокуратура повідомила про підозру провідному інженеру КП «Харківські теплові мережі» за фактом одержання неправомірної вигоди посадовою особою.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Харківською місцевою прокуратурою №2 повідомлено про підозру провідному інженеру КП «Харківські теплові мережі» за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков, у ході досудового розслідування встановлено, що провідний інженер КП «Харківські теплові мережі» вимагав неправомірну вигоду у розмірі 55 тис. грн за підготовку та безперешкодне узгодження технічної документації щодо відключення житлової квартири від мереж централізованого опалення, з подальшим встановленням автономного опалення.

4 лютого 2020 року вказаного інженера затримано на «гарячому» у його службовому кабінеті під час одержання частини неправомірної  вигоди у розмірі 20 тис. грн.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала за одержання неправомірної вигоди посадовця міського КП “Харківські теплові мережі”. Службовець разом з колегами із комунального підприємства та чиновниками районних адміністрацій Харкова налагодив систематичне вимагання та одержання грошей від місцевих мешканців за безперешкодне оформлення і видачу документів, необхідних для встановлення індивідуального опалення.