Слідчі з’ясовують причини агресії ротвейлера, який загриз дитину

Фото: Національна поліція

Слідчі Харківщини призначили низку експертиз, щоб з’ясувати причини агресії ротвейлера, який загриз чотирьохлітнього хлопчика у Красноградському районі.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

“Історію собаки будуть встановлювати слідчі. На сьогоднішній день собаку приспав ветеринар. Слідчим призначено ряд судових експертиз, у результаті яких буде встановлено, чи мала собака якісь захворювання, які могли б спричинити агресивну поведінку”, — сказала старша інспекторка Красноградського відділу поліції Ольга Машко в програмі Українського радіо Харків “Про головне”.

Начальник Кінологічного центру Національної поліції в області Олексій Сайганов не виключає, що собаку могло щось спровокувати і в нього проявився природний інстинкт самозахисту. Псу було три роки. У родині він перебував протягом трьох тижнів.

“Така порода собак, як ротвейлер, дуже сильна, вольова, темпераментна, собака-однолюб. Взагалі у такому віці небажано передавати стороннім людям. Вона може не вжитися”, — сказав Сайганов.

Будь-який собака, за його словами, потребує дресирування.

“Хоча б ази, загальний курс дресирування, покора. Щоб собака був завжди контрольований, щоб ви знали, чого можна очікувати від собаки і легко керували собакою у будь-якій ситуації”, — зазначив начальник Кінологічного центру.

Він рекомендує громадянам консультуватися з кінологами.

“Для спеціаліста цього часу [трьох тижнів] було б достатньо, [щоб визначити поведінку], оскільки одразу – спробували спровокувати собаку, чи може вона проявляти агресію в тих чи інших ситуаціях”, – сказав Сайганов.

Він також нагадав, що господарі мають враховувати розміри собаки для облаштування безпечних вольєрів і огорожі.

Як повідомляв ХарківTimes, у селі Піщанка Красноградського району області 12 лютого пес породи ротвейлер загриз чотирирічного хлопчика. Бабуся збиралася на прогулянку з онуком та на кілька хвилин залишила його без нагляду у дворі. В цей час собака вирвався з вольєра та напав на дитину. Прибулі на місце медики врятувати малюка не змогли, він помер від отриманих травм.