У Харкові грабіжники збивають з ніг жінок і забирають цінні речі

Харківські поліцейські оперативно затримали двох грабіжників, які напали на жінок.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

13 лютого до Основ’янського відділу поліції надійшла заява від 29-річної місцевої мешканки. Дівчина розповіла про те, що на вулиці незнайомець збив її з ніг та вихопив з рук мобільний телефон.

У ході проведення розшукових заходів оперативники Основ’янського відділу поліції спільно з патрульними затримали особу, причетну до скоєння злочину. Ним виявився 30-річний чоловік, раніше неодноразово судимий за аналогічні правопорушення.

Речові докази вилучені. За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до 6 років позбавлення волі.

Ще один випадок трапився у Холодногірському районі міста.

Біля кіоску на вулиці Полтавський шлях зловмисник штовхнув жінку та вихопив з її рук гаманець.

42-річна потерпіла відразу звернулася до поліції. Поліцейські Холодногірського відділення поліції на станції «Харків-Пасажирський» під час відпрацювання прилеглої території швидко виявили та затримали нападника. Ним виявився 37-річний чоловік. Зловмисник затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом також відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років. Вирішується питання щодо застосування відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.