Світлична, Швайка і пенсіонер – на вибори в 179 окрузі зареєструвалися 19 кандидатів

Фото: BBC.com

На проміжні вибори народного депутата в окрузі №179 у Харківській області зареєстровано п’ять нових кандидатів, серед яких – “двійник” екс-губернатора області Юлії Свтіличної, Яна Світлична.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення громадянської мережі «Опора» в Facebook.

У п’ятницю, 14 лютого, Центральна виборча комісія зареєструвала ще п’ятьох кандидатів у народні депутати на виборах в окрузі №179.

Зареєстровані кандидати:

Агєєва Євгенія Вікторівна, самовисуванець;

Ільєнко Віктор Анатолійович, політична партія «Україна понад усе»;

Музиченко Микола Володимирович, самовисуванець;

Огурцов Дмитро Олександрович, політична партія «Життя»;

Світлична Яна Олексіївна, самовисуванець.

“Таким чином, за станом на 14 лютого, в 179 виборчому окрузі зареєстровано 19 кандидатів”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Харків Timesпершим кандидатом по округу №179 на Харківщині зареєструвався ексміністр від партії «Свобода» Ігор Швайка.

6 лютого кандидатами у нардепи по даному округу були зареєстровані пенсіонер з Дніпра, безробітня львів’янка і викладач із Києва.

10 лютого ЦВК зареєструвала ще шістьох кандидатів – двох самовисуванців, представників від партій «Слуга народу», «ОПЗЖ», «Власна сила», «Нове життя».

12 лютого Центральна виборча комісія зареєструвала ще чотирьох кандидатів в народні депутати на виборах в окрузі №179. Всі четверо представники різних політсил: партії «Нові рубежі», «Блок опозиційних сил», «Жінки за майбутнє» «Нові рубежі», «Українці разом».

Колишня очільниця Харківщини Юлія Світлична також заявляла про намір поборотися за крісло народного депутата.

Поява у виборчих списках кандидатів-однофамільців або повних тезок називається технологією кандидатів-клонів. Розрахунок – на неуважність виборця і відбирання голосів. Глава Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель, дізнавшись, що на 179 окрузі збираються в нардепи дві Світличні: Юлія і Яна, назвав подібну ситуацію нечесної політичною боротьбою. Він закликав Центрвиборчком не допустити «спроб маніпуляцій з метою впливу на результати голосування» на 179 окрузі.