Дорога через “Барабашово” буде побудована, як тільки всі необхідні формальності будуть улагоджені – міськрада

Фото: city.kharkov.ua

Харківська міськрада зробив заяву в зв’язку з подіями на території ТЦ «Барабашово».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

У зв’язку з подіями на території ТЦ «Барабашово», який використовує муніципальну землю без будь-яких документів на оренду, Харківська міська рада заявляє наступне.

Дорога, що з’єднує вулицю Шевченка і проспект Ювілейний, була зарезервована у Генеральному плані Харкова ще у 1953 році. Ця ж дорога була внесена до Генеральних планів розвитку Харкова у 1986, 2004, 2013 і 2019 роках.

Також із проханням побудувати цю дорогу в жовтні 1997 року до Харківської міської ради звертався і фактичний власник ринку «Барабашово» Олександр Фельдман (документи додаються). Втім, надалі, на місці запланованої ним дороги, Олександр Фельдман за гроші обдурених ним підприємців і без будь-яких законних на те підстав побудував торгові павільйони. Через деякий час ці самобуди він оформив на себе і заклав у банки разом із міською землею за свої борги.

Усі істерики і подвійні стандарти, які так званий господар ринку «Барабашово» розповсюджує серед підприємців, не відповідають дійсності.

Усі питання, пов’язані із законністю будівництва дороги від вулиці Шевченка до проспекту Ювілейного, знаходяться у судах і вирішуватимуться згідно з чинним законодавством України. Дорога буде побудована, як тільки всі необхідні формальності будуть улагоджені.

Ця дорога необхідна Харкову для розвитку дорожньо-транспортної системи. Це системна робота, яка складається і з будівництва двох нових станцій метро, ​​і зі створення нових маршрутів наземного електротранспорту. Все це у комплексі – розвиток Харкова, який високо оцінюють фахівці.

У поліції Харкова заявили, що не допустять беззаконня на ринку Барабашово.

«Жодного загострення ситуації ми не допустимо – будь-які дії на ринку повинні відбуватися тільки за рішенням суду. Якщо такого рішення не буде, ніхто нікому не дасть творити беззаконня», – заявив начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко сьогодні, 14 лютого, на зустрічі з підприємцями торговельного центру «Барабашово».

Очільник харківської поліції наголосив на тому, що по кожному випадку, про які згадували підприємці, поліція ретельно вивчатиме документи і розбиратиметься об’єктивно.

На прохання підприємців за декілька тижнів відбудеться ще одна зустріч з керівництвом харківської поліції.