Затримали патрульного, який стріляв в Subaru Forester і поранив пасажира (доповнено, фото)

Фото: Державне бюро розслідувань / Facebook

Затримано співробітника патрульної поліції, який вночі, 13 лютого в полі біля села Хроли Харківського району поранив пасажира автомобіля Subaru Forester.

Про це Харків Times розповіли в прес-службі прокуратури області.

Як повідомляється, на водія і двох пасажирів автомобіля Subaru Forester в поліцію поскаржилися громадяни. Вночі, 13 лютого патрульним повідомили, що на вулиці Зубарєва троє чоловіків розпивають алкогольні напої і збираються їхати на автомобілі Subaru Forester.

Коли екіпаж прибув за вказаною адресою, водій Subaru Forester почав тікати від патрульних і не реагував на вимоги зупинитися. Співробітники поліції на службовому автомобілі Skoda Rapid погналися за Subaru, який застряг в полі біля с. Хролі Харківського району.

“З метою зупинки транспортного засобу старший лейтенант поліції зробив 3 постріли в автомобіль Subaru Forester, але машина зникла з місця події”, – розповіли в прокуратурі.

Пізніше з’ясувалося, що водій переслідуваного автомобіля самостійно доставив пораненого до 25-ої лікарні м Харкова. Пасажир, який отримав два вогнепальних поранення, знаходиться у важкому стані.

Відносно поліцейського, який влаштував стрілянину,  відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вирішується питання про повідомлення затриманому патрульному про підозру і обрання щодо нього запобіжного заходу і відсторонення його від посади.

Як повідомляв Харків Times вночі, 13 лютого в харківську лікарню № 25 доставили людину з вогнепальними пораненнями. Постраждалого прооперували, медики його стан оцінюють як важкий. За інформацією з соцмереж, чоловіка підстрелили співробітники патрульної поліції