Стрілянина по пасажиру – версія водія обстріляного автомобіля (відео, доповнено)

Скриншот

Водій обстріляного вночі поліцейськими автомобіля стверджує, що він був тверезий і не наїжджав на поліцейських.

Про це Харків Times дізнався з відео блогера Віталія Бойченка, розміщеного на каналі ХОЗЯИНДВОРА в YouTube.

За словами водія, він приїхав до кіоску купити продуктів, і поруч з кіоском зустрів свого знайомого, який попросив підвезти його до будинку, так як перед цим випив пива. Водій погодився, сів за кермо свого автомобіля Subaru та поїхав вулицею Луї Пастера в напрямку вулиці Сергія Грицевця. За його словами, автомобіля поліції при цьому позаду нього не було. Він звернув у 1-й Котласький проїзд і повз 157 школи виїхав на вулицю Зубарєва. Потім він побачив машину поліції з мигалками, що їхала йому назустріч. Хлопець стверджує, що жодних вимог зупинитися поліцейські не пред’являли, проте потім зупинили його автомобіль і виписали адмінпротокол за ст. 122 КУпАП за невиконання вимоги про зупинку.

Після цього інциденту він сів за кермо і продовжив рух. Його знайомий, з яким вони напередодні тестували в полях “Ниву”, запропонував проїхати там для порівняння на Subaru, на якому стояла “свіжа” шипована гума. Водій звернув з дороги на поле. Поїздивши по полях і ледь не застрягши там, вони поверталися на Окружну, збираючись виїхати на неї в тому ж місці, де з’їхали. Перед виїздом вони побачили машину без мигалок. Потім вони побачили фігури двох людей, що біжать до їхнього автомобіля і, побоюючись нападу, стали відїжджати. Потім вони почули хлопки, і приятель пасажира, який сидів на задньому сидінні зліва, скрикнув. Спочатку вони не зрозуміли, що той серйозно поранений, і поїхали в райвідділ, викликавши по телефону туди “швидку”. Однак по дорозі, побоюючись, що поранений стече кров’ю, вирішили везти його прямо до 25-ї лікарні.

Водій стверджує, що поліцейські пізніше показали йому відео, на якому видно двох поліцейських, які біжать в темряву, і заявили, що він збив одного з них (пізніше прокуратура області опублікувала це відео – Харків Times). За словами хлопця, поліцейські не знаходилися близько до машини, і ніякого удару не було.

Алкоголю в крові водія виявлено не було, і він заявив, що взагалі не п’є (за його словами – працює в таксі).

Прес-служба поліції повідомила, відповідаючи на питання журналістів, що поліція не затримувала водія по ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу.

Як повідомляв Харків Times, вночі 13 лютого в харківську лікарню № 25 доставили людину з вогнепальними пораненнями. Постраждалого прооперували, медики його стан оцінюють як важкий. За інформацією з соцмереж, чоловіка підстрелили співробітники патрульної поліції в полі біля села Хролі Харківського району. Інспектори намагалися зупинити п’яного водія. Але водій не виконав їх вимогу і порушував правила руху, створюючи аварійні ситуації.

Співробітника поліції, який влаштував стрілянину по авто затримали. Слідчі ГБР в місті Полтаві відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).

Пасажир, який перебував на задньому сидінні, отримав два проникаючі поранення в спину та поперек з розривом правої легені.

Поліція затримала водія автомобіля Subaru Forester, який вночі 13 лютого не підкорився вимозі екіпажу патрульних про зупинку і був обстріляний.

У Патрульній поліції Харківської області прокоментували випадок із застосуванням патрульним вогнепальної зброї.