На 179 окрузі дві Світличні збираються в нардепи

Фото: УНН

У проміжних виборах в 179 окрузі (Харківська область) можуть взяти участь кандидати-клони: Юлія Світлична і Яна Світлична.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Комітету виборців України (КВУ) Олексія Кошеля в Facebook.

Після оголошення про участь у виборах екс-голови Харківської ОДА Юлії Світличної відразу ж з’явилася інша кандидатка, яка має однакове із нею прізвище та співзвучне ім’я. На сайті НАЗК вже опубліковано декларацію кандидата-клона – Яни Світличної”, – йдеться в повідомленні.

Олексій Кошель нагадав, що технологія кандидатів- двійників”, або “клонів” активно застосовувалася під час парламентських виборів в липні 2019 року. І була спрямована проти влади. Зараз, за ​​словами Кошеля, цю технологію влада направила проти своїх опонентів.

Глава КВУ назвав реєстрацію кандидатів з однаковим прізвищем нечесної боротьбою і закликав Центрвиборчком не допустити “спроб маніпуляцій з метою впливу на результати голосування”.

Довідка. Технологія “двійників”, використовується в окремих мажоритарних округах, де реєструються кандидатами однофамільці або навіть повні тезки кандидата. Розрахунок – на неуважність виборця і відбирання голосів.

Як повідомляв Харків Times, 6 листопада, під час візиту до Харківської області Президент України Володимир Зеленський представив адміністративно-господарському активу області нового голову Харківської обласної державної адміністрації. Ним став народний депутат від партії “Слуга народу”, переможець позачергових парламентських виборів по мажоритарному округу №179 Олексій Кучер.

Центральна виборча комісія призначила на 15 березня 2020 року проміжні вибори народного депутата України в ОВО № 179 Харківської області.

Станом на 12 лютого Центральна виборча комісія зареєструвала 14 кандидатів в народні депутати на виборах в окрузі №179.