Кілька залізничних станцій в Харківській області – під загрозою закриття

Станция Коломак. Фото: Валерий, лицензия CC BY-SA / wikimedia.org

“Укрзалізниця” може закрити “малодіяльні” вантажні станції у Харківській області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації.

До переліку “малодіяльних” станцій у 2019 році увійшли станції, обсяг навантаження та вивантаження яких не перевищив поріг 2,34 вагони на добу (за підсумками другого півріччя 2018 року). “На думку “Укрзалізниці”, якщо станція навантажує/розвантажує 854 вагони на рік або менше, то така станція “малодіяльна”… Припинення вантажних робіт на цих станціях призведе до припинення діяльності підприємств, розташованих поблизу, які використовують залізничні станції для перевезення своєї продукції. Це, в свою чергу, призведе до несплати податків та зборів, дефіциту бюджету, збільшення рівня безробіття”, – йдеться у повідомленні.

Протягом 2018-2019 року до Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації надходили численні звернення від керівників хлібоприймальних підприємств, сільгосптоваровиробників та цукрових заводі області щодо виключення з переліку малодіяльних станцій Самійлівки у Близнюківському районі, Зміїва, Коломака, Водяної Краснокутського району, Кегичівки, Дворічної та інших.

12 лютого заступник директора Департаменту АПР Євгеній Філатов, спеціалісти Департаменту, голова Старовірівської селищної ОТГ Микола Біндус, директор ТОВ “Власівський Мірошник” Олег Рибалка та юрист компанії “АГРОПРОСПЕРІС ГРУП” (ТОВ “Лозівський елеватор”) Едуард Ісачкін взяли участь у селекторній нараді Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. “За підсумками наради “Укрзалізниці” було доручено разом із асоціаціями товаровиробників знайти рішення проблеми, яке б задовольнило обидві сторони”, – повідомляє Департамент.