На Berlin Air Show українські компанії можуть об’єднати свої експозиції – Кучер

Фото: Алексей Кучер / Telegram

На авіакосмічній виставці в Berlin Air Show (ILA-2020) українські компанії можуть об’єднати свої експозиції на спільному стенді.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської облдержадміністрації Олександра Кучера на його сторінці в Telegram.

“Разом з Державним космічним агентством України, Укроборонпромом та Укравіапромом маємо класну ідею. Якщо все завершиться успішно, привернемо увагу до продукції українського аероспейсу від світових лідерів галузі. Суть ідеї: враховуючи те, що до цього часу комерційні компанії виставлялися окремо, а державні – окремо (тобто українські виробники жодного разу не об‘єднувалися), ми плануємо спільний український стенд у рамках державно-приватного партнерства на виставці ILA-2020 в Берліні”, – написав Кучер.

“Маємо амбітну ціль – візит Ангели Меркель до стенду нашої країни разом з Німецькою асоціацією виробників аероспейсу (BDLI) та розгляд питань авіабудівництва на міждержавному рівні “Україна-Німеччина”, – повідомив Кучер.

Він зазначив, що вже отримав попередню згоду від усіх учасників процесу та найближчим часом озвучуватиме цю ідею Президенту.

Міжнародна авіа- і аерокосмічна виставка Berlin Air Show (ILA 2020) пройде з 13 по 17 травня в Берліні, Німеччина. У ILA Berlin буде демонструватися більше 1 тис. експонентів – від цивільної авіації до оборони, безпеки та космосу, а також від великих корпорацій до вузькоспеціалізованих постачальників. Організатори очікують понад 150 тис. відвідувачів.