“Харківобленерго” асоціюється з осередком корупції – Кучер

Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер заявив, що буде піднімати питання зміни керівництва компанії “Харківобленерго”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Таку заяву Кучер зробив під час зустрічі з членами Координаційної ради Європейської бізнес-асоціації в Харкові.

Про проблеми, які створюють будівельному бізнесу обленерго та облгази, розповів керівник будівельної компанії “Житлобуд-2” Олександр Конюхов.

“З газом ми перестали працювати в принципі, тому що пройти частокіл забюрократизованих правил неможливо, масово відмовляємося від проєктів, де бере участь наш облгаз. З обленерго, на жаль, не можемо такого зробити. Але це ж абсурдна ситуація, коли ми капіталізуємо, виконуючи технічні умови, обленерго на багато мільйонів гривень і зобов’язані передати ці капіталовкладення приватній компанії безоплатно, в якій є ці гроші в тарифах на свій розвиток”, – поділився Олександр Конюхов.

Голова ХОДА відзначив, що проблема обленерго йому добре відома.

“Сьогодні буду зустрічатися з головою Фонду держмайна України, який прибув з Києва в Харків. Я буду порушувати питання щодо зміни керівництва “Харківобленерго”. Коли я інспектував цю організацію, то відверто повідомляв, що в нас вона асоціюється з осередком корупції. Ми знаємо ті “такси”, які встановлені, ми знаємо, чому штучно затягаються процеси. Про все це ми знаємо”, – сказав Олексій Кучер.

Центральною темою розмови між керівником області та представниками великого бізнесу, що входять до ЄБА, стало створення сприятливого бізнес-клімату в області та залучення інвестицій. “У нашої команди є велике бажання допомагати бізнесу – в межах своєї компетенції та своїх повноважень. Чим ми зараз і займаємося. На жаль, на сьогодні така допомога часто можлива лише в ручному режимі. Я тут для того, в першу чергу, щоб почути від вас, чим держава вам може допомогти”, – сказав Олексій Кучер.

Спектр питань, які озвучували голові ХОДА, – максимально широкий: від відновлення виробництва цементу в Харківській області, роботи ДАБКу та перспектив ХАЗу до створення можливостей для дешевого кредитування великого бізнесу та боротьби з державними монополіями.

Кучер наголосив, що прагне реально змінити умови для ведення бізнесу в регіоні.

“Ми точно хочемо бути тією владою, яка не просто декларує, а вносить ці зміни та впроваджує їх у реальність”, – підкреслив голова ХОДА.