Екс-радник екс-губернатора піде під суд за підробку документів

Фото: vecherniy.kharkov.ua

Вчора, 11 лютого, Харківська місцева прокуратура №2 направила до суду обвинувальний акт щодо екс-радника колишньої глави Харківської облдержадміністрації, обвинуваченої в тому, що вона під час проходження конкурсу на посаду держпосадовця Нацради України з питань телебачення й радіомовлення надала конкурсній комісії підроблений диплом про одержання вищої освіти.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“11 лютого 2020 року обвинувальний акт стосовно жінки направлено до суду за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа)”, – йдеться у повідомленні.

До правоохоронних органів звернулися представники Нацради після того, як підозрювана не пройшла спецперевірку, оскільки її диплом був підроблений.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або ж обмеження волі на строк до двох років.

Згідно із даними, опублікованими в пресі, обвинувачена – це колишня радниця Юлії Світличної Марія Андреас. У конкурсних документах вона вказала диплом про закінчення НТУ “ХПІ” від 2003 року, в той час, як у самому вузі стверджують, що вона була відрахована ще у 2000 році.

Повідомлення про підозру прокуратура вручила Андреас у листопаді 2019 року. Тоді, відповідаючи на питання журналістів, екс-радниця відповіла ухильно.

“Для мене те, що ви говорите – це новина, я нічого не знаю, що там відбувається. Поки нічого абсолютно не можу сказати”, – сказала вона.

Як повідомляв Харків Times, у жовтні 2019 року прокуратура Харківської області повідомила про підозру колишньому заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації (2015-2019 рр.) Євгену Шахненку. Екс-посадовця підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.