Чиновник міськради допоміг “віджати” нерухомість в Харкові вартістю півмільйона гривень

За махінації з нерухомістю судитимуть начальника одного з управлінь Департаменту реєстрації та цифрового розвитку Харківської міської ради. Обвинувальний акт стосовно посадовця направлено до суду.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури.

Розслідування встановило, що чиновник на підставі листа юридичного департаменту «припинив часткове право власності трьох власників нежитлової будівлі, загальна площа якого становить понад 217 м²».

Після цього він видав завідомо неправдиві офіційні документи, а саме три виписки з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності Харківською міськрадою.

В результаті дій чиновника одного з власників будинку було завдано матеріальних збитків, розмір якого перевищує півмільйона гривень.

Тепер співробітника мерії судитимуть за службове підроблення та зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Якщо провину чиновнику буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 8 500 до 17 тисяч гривень.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура повідомила про підозру начальнику одного з управлінь Департаменту реєстрації та цифрового розвитку Харківської міської ради за фактом службового підроблення та зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).