Сильні пориви вітру та сніг: на Харків насувається циклон

Фото: https: vesti.ua

Служба автомобільних доріг попереджає про різке погіршення погодних умов 11-13 лютого 2020 року.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі САД у Харківській області.

«11 лютого (близько 2:00 години ночі) до Харківської області, з західної частини області зайде циклон. Очікуються опади у вигляді снігу, мокрого снігу, можливо з дощем при температурі вночі від -2°С до -5°С, вдень до +1°С. На дорогах можлива ожеледиця та пориви вітру 15-20 м/с», – йдеться у повідомленні.

У період негоди водіїв великовагового транспорту просять, по можливості, обмежити пересування автомобільними дорогами та зачекати на майданчиках для відстою великовагового транспорту.

Працівниками дорожніх підприємств постійно проводиться моніторинг стану проїзду, як патрульним обстеженням так і за допомогою камер спостереження. Визначені найбільш імовірні місця скупчення великовагових транспортних засобів на яких додатково чергує дорожня техніка здатна для буксирування.

«Шановні водії! Будьте уважними, дотримуйтесь правил дорожнього руху, дистанції, швидкісного режиму та не заважайте роботі спецтехніки. У зв’язку з можливим переходом температури через “0°С”, на дорогах області може утворюватись ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем! З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтесь від ризикованих маневрувань. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху!», – застерігають дорожники.

Для отримання інформації про стан проїзду та оперативного реагування на надзвичайні ситуації потрібно телефонувати за номером диспетчера 336-77-00. Дзвінки приймаються цілодобово!