Масляна в Харкові 2020: Коли і де пройдуть святкування

Фото: city.kharkov.ua

З 28 лютого по 1 березня на площі Свободи відбудуться святкові гуляння з нагоди Масляної. 26 лютого на площі почнуть монтаж декорацій, на цей час на площі буде обмежено рух транспорту. Про це сьогодні, 10 лютого, під час робочої наради щодо організації свята розповів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

За словами Терехова, 28 лютого на площі відкриється масничний ярмарок, де можна буде скуштувати традиційні для цього свята частування. Також в ці дні харків’ян і гостей міста на площі Свободи чекають концертно-розважальні програми за участю кращих творчих колективів Харкова, конкурси та призи. Головні святкові гуляння заплановані на неділю, 1 березня.

«У цей день кожен з районів міста представить на площі свою тематичну експозицію. Буде підготовлена ​​дуже різноманітна концертна програма, веселі конкурси, переможців яких ми будемо нагороджувати подарунками на головній сцені. О 18:00 відбудеться традиційне спалення опудала – символу зими.», – зазначив Ігор Терехов.

Перший віце-мер також додав, що на час проведення святкових заходів на пл. Свободи посилять заходи безпеки – там чергуватимуть співробітники поліції, муніципальної охорони, підрозділи ГСЧС і карети швидкої допомоги.

За даними gismeteo.ua, в період свят в Харкові морозів та опадів не прогнозується. Температура повітря вдень коливатиметься від нуля до + 7 градусів. Ночами стовпчик термометра опуститься на чотирі позначки нижче  нуля.