ФСБ РФ затримала військовослужбовця Нацгвардії

Фото: novynarnia.com

Спецслужба Росії затримала військовослужбовця Національної гвардії України і порушила проти нього справу про незаконне перетинання державного кордону.

Про це Харків Times повідомив представник прес-служби Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ.

За його словами, військовослужбовець за контрактом, який проходить службу у військовій частини 3017 (3 бригада оперативного призначення, дислокується у Харькові), з 15 по 29 січня знаходився у щорічній основній відпустці (без виїзду за кордон України) та мав повернутися до військової частини  30 січня. “30 січня не прибув з щорічної основної відпустки, про що було повідомлено військового прокурора Харківського гарнізону та призначено службове розслідування”, – зазначив він.

3 лютого від Державної прикордонної служби України Східного регіонального управління до військової частини надійшла інформація, про те що  22 січня від прикордонної служби ФСБ РФ отримано факсимільним зв`язком повідомлення про затримання за порушення режиму державного кордону РФ громадянина України 1997 р. н. без документів, що посвідчують його особу.

28 січня російською стороною повідомлено, що відносно затриманого  громадянина України порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 322 КК РФ «Незаконне перетинання державного кордону».

Наразі невідомо, нацгвардієць добровільно пересік кордон, чи його викрали.