Презентують пісню Кузьми Скрябіна, присвячену харківському герою (видео)

Фото: Руслан Горовой

10 лютого відбудеться прем’єра пісні Кузьми Скрябіна, яку він присвятив загиблому герою із Харкова Дані Дідіку.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення журналіста і волонтера Руслана Горового у Facebook.

Завтра, 10 лютого, обіцяють прем’єру нової пісні у проекті «Так працює пам’ять», присвяченому загиблому харківському підлітку Дані Дідіку.

«Вже завтра в проекті пам’яті Дані Дідіка нова пісня. Пісня, яку Кузьма Скрябін написав незадовго до загибелі і навіть встиг зробити демку. Тоді, в 2015 році події розгорталися з шаленою швидкістю. Не стало Андрухи, Дані і багатьох інших прекрасних людей. І все через русскій мір, який привів суку-війну. Дяка Скрябін і Юркешу за те, що довели Андрієву пісню до студійного звучання і присвятили Дані», – написав журналіст і волонтер Руслан Горовий на своїй сторінці у соцмережі.

Нагадаємо, музичний проєкт “Так працює пам’ять” започаткували на честь загиблого 15-річного Данила Дідіка.

22 лютого 2015 року, в річницю перемоги Революції Гідності, у Харкові проходила хода на підтримку єдності України, в якій брав участь Данило. Під час ходи біля Палаці Спорту пролунав вибух. Хлопець ішов попереду колони, перебував поблизу епіцентру вибуху й отримав тяжку черепно-мозкову травму. Наступного дня, 23 лютого, не приходячи до тями, Данило помер. Тоді від вибуху міни, закладеної проросійськими терористами, загинули ще троє учасників ходи.

Взяти участь у проєкті зголосилися більш як десяток українських музикантів.

Роботи для збірки вже записали групи «Kozak System», «Брати Станіслава», «Папа Карло» та друзі, «Без Обмежень», «Широкий лан», «Сонячна машина», «TaRuta», «МЕРІ», «Пенсія», «Транс-Формер», «Фіолет», «КораЛЛі», «ТНМК», «Goncharova project», «MOTANKA», «Друже Музико», «Орбахоса», «Брати Гадюкіни», «KYIVMISTAh», «Перкалаба», «Антитіла», а також Нікіта Мігур, Марина Одольська, Марія Бурмака і Сергій Підкаура.

Пісні для нього презентують поступово, щоб ім’я юного патріота не забувалося.

Як повідомляв Харків Times, Kozak System випустив кліп в пам’ять про загиблого Даню Дідика (відео)