В аеропорту і пункті пропуску “Гоптівка” посилили заходи захисту від китайського коронавіруса

Фото: kor.ill.in.ua

У міжнародному аеропорту “Харків” і пункті пропуску “Гоптівка” посилено протиепідемічні заходи, спрямовані на попередження поширення китайського коронавіруса. Про це 7 лютого під час селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука розповів голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Як розповів Олексій Кучер, Харківська область забезпечена всім необхідним для виявлення і лікування хворих на коронавірус 2019 нCoV.

“Ми чітко визначили установи, які будуть приймати людей, які – не дай бог – захворіють. Додатково виділено кошти в розмірі 600 тис. грн, з них 100 тис. – на тестові системи для діагностики. Посилено перевірку на «Гоптівці», в аеропорту”- розповів Олексій Кучер.

За словами губернатора, станом на 7 лютого жодного випадку коронавіруса в Харківській області не зафіксовано.

Нагадаємо, перші випадки коронавіруса, який вражає дихальні шляхи, викликаючи важку пневмонію, зафіксували в китайському місті Ухань. Смертельно небезпечний вірус стрімко поширився по території Китаю. Станом на вечір п’ятниці, 7 лютого, за даними китайського інформагентства Сіньхуа, від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, померли 722 людини.

За даними МОЗ України, коронавірус з Китаю поширився вже на 24 країни. Зокрема, випадки захворюваності коронавірусною інфекцією зафіксовані в Росії, Німеччині, Франції, Великобританії, Іспанії, Швеції, Камбоджі, Фінляндії, Індії,

Як повідомляв Харків Times, в Харківській обласній інфекційній лікарні два тижні лікувався студент з Китаю. У облздраві запевняють, що у пацієнта – пневмонія, коронавірус не підтверджений.

Глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер перевірив, як готують інфекційні лікарні до можливого прийому хворих з коронавірусом 2019 nCoV.