Створено держпідприємство, якому передадуть конфісковане у Курченко майно “Металіста”

Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер підписав розпорядження про створення державного підприємства “Харків-Арена”, якому будуть передані в управління конфісковані у бізнесмена Сергія Курченко активи ФК “Металіст”.

Про це Харків Times дізнався з розпорядження голови облдержадміністрації Олексія Кучера, опублікованого на сайті ХОДА.

Відповідно до розпорядження, тимчасово виконувати обов’язки директора державного підприємства “Харків-Арена” буде Білоцерківський Дмитро Васильович

Розпорядженням також затверджено статут ДП “Харків-Арена”.

Як сказано в статуті, “Харків-Арена” – державне унітарне підприємство, яке діє як державне комерційне підприємство. Воно не може бути засновником іншої юридичної особи. Підприємство діє на принципах повної господарської самостійності і самоокупності, несе відповідальність за наслідки своєї господарської діяльності та виконання зобов’язань.

“Діяльність підприємства спрямована на організацію та проведення спортивних, фізкультурно-оздоровчих і культурно-масових заходів, надання послуг, пов’язаних з фізкультурно-оздоровчої та спортивними сферами, створення сприятливих умов для занять фізичною культурою і спортом”, – йдеться в статуті ДП “Харків- Арена”.

Предметом діяльності підприємства є організація діяльності спортивних клубів, надання послуг бронювання та пов’язаних з туристичними послугами, забезпечення функціонування спортивних споруд, організація і проведення спортивних змагань різного рівня, створення умов для забезпечення навчально-тренувального процесу спортсменів, організація і проведення спортивних, культурно-масових та концертно-видовищних заходів, проведення торгових ярмарків, журналістська та піар-діяльність і ін.

Статутний капітал складає 1 тис. грн.

Як повідомлялося, в жовтні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що харківський футбольний клуб “Металіст” повертається з власності українського бізнесмена Сергія Курченко в держвласність. Луценко уточнив, що мова йде про спецконфіскаціі майнових прав ФК “Металіст” на суму $ 200 млн.

9 січня 2018 року заступник генерального прокурора України Євген Єнін в інтерв’ю “5 каналу” повідомив, що конфіскація ФК “Металіст” (Харків) знаходиться на фінальній стадії.

11 квітня 2018 року розпорядженням Кабінету міністрів України майнові комплекси, конфісковані у ПАТ “Футбольний клуб” Металіст “, ТОВ” Металіст Холдинг “і” Металіст арена “були віднесені до сфери управління обласної державної адміністрації.

Фоторепортаж: Конфіскована в Курченко база “Металіста” потребує ремонту

Як повідомляв Харків Times, приміщення на стадіоні в Харкові та тренувальну базу у селищі Високому, які були конфісковані у Сергія Курченка, зареєстрували у Державному реєстрі нерухомого майна.

8 січня 2020 року Олексій Кучер заявив, що конфіскована у бізнесмена-втікача Сергія Курченко і передана у власність держави тренувальна база у Високому, яка раніше належала ФК «Металіст», і інші спортивні об’єкти будуть передані державному підприємству