Харків’яни перемогли на Чемпіонаті України з шашок

Фото: kharkivoda.gov.ua

Збірна Харківщини привезла 12 нагород з чемпіонату України з шашок серед молоді та юнаків.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби обладміністрації.

Змагання відбулись з 30 січня по 6 лютого в Івано-Франківську. Участь у чемпіонаті взяли близько ста спортсменів з різних областей України, які розіграли медалі в класичній, швидкій та блискавичній грі в трьох вікових категоріях: молодь (1994 р.н. і молодші), кадети (2004 р.н. і молодші) та юні надії (2010 р.н. і молодші).

За підсумками чемпіонату на рахунку харків’ян – 4 золоті, 5 срібних та 3 бронзові нагороди.

У змаганнях серед молоді В’ячеслав Новицький посів друге місце в класичній грі (8 очок), друге місце – у блискавичній грі (10 очок) та третє – у швидкій грі (7 очок).

Максим Дороган став срібним призером у швидкій грі (9 очок), а серед жінок-молоді срібну медаль у класичній грі здобула Анастасія Глушко (7 очок).

У змаганнях серед кадетів Дарина Лобанова перемогла в класичній грі (14 очок) та посіла друге місце в блискавичній грі (10 очок).

Катерина Кунавкіна посіла серед кадетів третє місце в класичній грі (9 очок).

У змаганнях у категорії «юні надії» блискучий результат показала харків’янка Василіса Куценко. Вона з максимальною кількістю очок (14) виграла усі три види гри – класичну, швидку та блискавичну.

Також у цій категорії бронзову медаль у класичній грі здобула Анастасія Пічка (8 очок).

У командному заліку в класичній грі збірна Харківської області посіла перше місце. Друге було за спортсменами Дніпропетровської області, третє виборола команда Івано-Франківської області.

У швидкій грі за харків’янами також було перше місце. Друге посіли представники  Івано-Франківської області, третє – Вінницької області.

У блискавичній грі Харківська область стала другою в загальнокомандному заліку, поступившись суперникам з Дніпропетровської області. На третьому місці спортсмени з Івано-Франківської області, повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Як повідомляв ХарківTimes, футбольні збірні України та Кипру зіграють у Харкові.