У кілера з Клочківської і вбивці Димента повністю співпала ДНК — Кернес

Фото: скрин видео

ДНК чоловіка, який у жовтні 2019 року стріляв на вулиці Клочківській, а потім підірвався на гранаті в районі Південного вокзалу, співпало з ДНК вбивці друга Геннадія Кернеса Юрія Димента.

Про це Кернес сказав в інтерв’ю YouTube-проєкту “Ходять чутки”, повідомляє Харків Times.

“Справа в тому, що нещодавно у Харкові загинув кілер, який влаштував перестрілку серед білого дня на вулиці Клочківській, там є магазин “Восторг”. Коли взяли у нього ДНК, воно 100% співпало з тим кілером, який вбив мого друга”, — сказав Кернес.

Нагадаємо, 52-річного бізнесмена Юрія Димента розстріляли у лютому 2016 року, через два роки після замаху на Генадія Кернеса. Розстріляли Димента на єврейському кладовищі у Харкові, де знаходиться могила матері бізнесмена. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За чотири роки після вбивтсва слідство по цій справі не завершено.

Широкому загалу про Димента відомо зовсім не багато. За інформацією ЗМІ, Димент і Кернес були давніми друзями, у 90-ті були пов’язані з криміналом. Пізніше стали бізнес-партнерами. Подейкують, що при прийнятті важливих, стратегічних рішень Кернес завжди радився з Диментом.

Як повідомляв ХарківTimes, 25 жовтня, біля супермаркету “Восторг” на вулиці Клочківській, сталася стрілянина, внаслідок якої загинув 30-річний чоловік. Ще один чоловік отримав поранення. Нападник з місця події втік і підірвав себе гранатою біля Південного вокзалу.

Вбитий в перестрілці на парковці біля супермаркету “Восторг” на вулиці Клочківській Володимир Борох на прізвисько Тайсон був одним з фігурантів справи про вбивство в Києві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.