Авіапопутками по Харківщині – харківські пілоти запрошують у політ

Фото: Юрій Сагайдачний/Facebook

У Харкові започаткували цікавий проєкт – спільні польоти літаками малої авіації у межах харківського регіону або й Україною.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення пілота Цивільного Повітряного Патруля Юрія Сагайдачного у Facebook.

Цивільний Повітряний Патруль планує створити проект, аналогічний французькому Winglу. Це коли пілоти малої авіації пропонують пасажирські місця під час польотів регіоном.

«Пілоти можуть пропонувати пасажирам місця у своїх рейсах з аеродромів, стягуючи з кожного з них частку експлуатаційних витрат на політ. Іноді ціна спільного рейсу може бути меншою, ніж на порівняному комерційному рейсі», – пише Юрій Сагайдачний.

Літаки Патруля часто літають до Сахновщини, Краснограду, Кегичівки, Зачепилівки, Лозової, Первомайського, Золочева та інших районних центрів Харківщини.

Виявляється, для бажаючих може бути нагода приєднатися до спільного польоту і швидко добратися з Харкова до найвіддаленішого райцентру. І навпаки – швидко повернутися до Харкова з околиці регіону. В залежності від літака можуть взяти від одного до трьох пасажирів.

«Ми працюємо за стандартами Wingly: з’єднуємо пасажирів з приватними пілотами, які мають вільні місця та хочуть поділитись витратами на політ», – повідомляє Сагайдачний.

Експлуатаційні витрати на переліт діляться порівну між всіма, хто знаходиться в літаку, включно з пілотом.

Якщо рейс, наприклад, до Краснокутська, а час польоту на двомісному літаку обходиться у дві тисячі гривень. Летіти потрібно 30 хвилин. Тобто реальні витрати складуть одну тисячу гривень. Пілот пропонує одне пасажирське місце, розділивши трати порівно. Тобто пасажиру політ обійдеться у 500 грн.

«Наші пілоти все одно виконують польоти за вказаними маршрутами. Так що можете, при бажанні та нагоді, приєднатися до нашої команди та дістатись Харкова за 20 хвилин. До речі, перший рейс вже виконано – з Краснокутську до Харкова», – повідомив Юрій Сагайдачний.

Також, за його словами, польоти можливі і до інших регіонів України – Львова, Києва, Полтави, Сум,  Дніпра і в зворотньому напрямку.

Фото: Юрій Сагайдачний/Facebook
Фото: Юрій Сагайдачний/Facebook
Фото: Юрій Сагайдачний/Facebook