СБУ затримала на хабарі посадовця Харківських теплових мереж

Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала за одержання неправомірної вигоди посадовця міського комунального підприємства “Харківські теплові мережі”.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

“Службовець разом з колегами із комунального підприємства та чиновниками районних адміністрацій Харкова налагодив систематичне вимагання та одержання грошей від місцевих мешканців за безперешкодне оформлення і видачу документів, необхідних для встановлення індивідуального опалення. Зокрема, задокументовано, що зловмисник вимагав 55 тисяч гривень з власника житла у багатоквартирному будинку, який планував перейти на автономне опалення”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали хабарника у його робочому кабінеті під час одержання першого “траншу” у розмірі 20 тисяч гривень. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому службовцю про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), та обрання йому міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до кримінальної відповідальності інших посадовців, можливо причетних до протиправної оборудки.

Операція з викриття хабарника відбувалася спільно зі слідчими ГУ Національної поліції в Харківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.